(22) 245 42 22 Infolinia, zamówienia telefoniczne (pn-pt 9:00-20:00)
Sprawdź aktualny termin dostawy po zalogowaniu.
Kategorie

Lubella Mąka Puszysta Uniwersalna Typ 520 1 Kg

LUBELLA Mąka puszysta uniwersalna typ 520

 2.65 zł

Cena za 1kg 2.65zł

Dodaj
j.m.: opak. 1kg
Wartości odżywcze
na 100g
Wartość energetyczna 1434 kJ / 338 kcal
Tłuszcz 1,4 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,4 g
Węglowodany 68 g
w tym cukry 2,3 g
Błonnik 2,8 g
Białko 12 g
Sól 0,03 g
Obliczona wartość odżywcza
na 100
Wartość energetyczna (kJ) 1434.00000
Wartość energetyczna (kcal) 338.00000
Tłuszcz (g) 1.40000
w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g) 0.40000
Węglowodany (g) 68.00000
w tym cukry (g) 2.30000
Błonnik (g) 2.80000
Białko (g) 12.00000
Sól (g) 0.03000
Marka standaryzowana
Marka Lubella
Nazwa produktu uregulowana prawnie

Mąka pszenna typ 520 uniwersalna

Marka

Lubella

Cechy

drobno mielona

szerokie zastosowanie: biszkopty, ciasta drożdżowe, pierogi, bułeczki, naleśniki, sosy

Adres firmy

ul. Wrotkowska 1 20-469 Lublin

O marce

Lubella Tradycja od 1881 Gwarancja jakości Lubella

Nazwa firmy

LUBELLA FOOD Sp. z o.o. Sp. k.

Rodzaj przechowywania
Typ Przechowywać w temperaturze otoczenia
Przechowywanie

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Przepisy

Pierogi ruskie z ziołami prowansalskimi Składniki: - 4 szklanki mąki uniwersalnej Lubella - ½ szklanki gorącej wody - 1 żółtko - 1 łyżka roztopionego i ostudzonego masła - 1 łyżka masła - 750 g ziemniaków - 350 g białego sera - 2 posiekane cebule - szczypta ziół prowansalskich - sól i pieprz do smaku Przygotowanie: 1. Z mąki, żółtka, wody, masła oraz soli zagnieść ciasto. 2. Ziemniaki ugotuj, ostudź i zmiel wraz z białym serem. Dodaj podsmażoną na maśle cebulkę, sól, pieprz oraz zioła prowansalskie. 3. Cienko rozwałkuj ciasto i wytnij z niego kółka. Nałóż na nie farsz i sklej pierogi. Wrzuć je na gotującą się wodę. Gotuj, aż wypłyną. Podawaj ze smażoną cebulką. Smacznego! Ciasto jogurtowe z owocami Składniki: - 2 szklanki mąki uniwersalnej Lubella - 2 jajka - 1 szklanka jogurtu naturalnego - 1 szklanka drobnego cukru - 1 łyżeczka cukru wanilinowego - 2 łyżeczki proszku do pieczenia - 2 łyżki oleju - sok z 1/2 cytryny - 400 g truskawek (lub innych owoców) - cukier puder Przygotowane: 1. Ubij jajka z cukrem i cukrem wanilinowym. Do powstałej masy dodaj jogurt, sok z cytryny, mąkę z proszkiem do pieczenia oraz olej. Wymieszaj mikserem na jednolitą masę. 2. Wylej ciasto do tortownicy, a następnie na wierzchu ułóż owoce. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180°C i piecz przez 50 minut. 3. Wyrośnięte i zarumienione ciasto ostudź i posyp cukrem pudrem. Smacznego!

Średnia miara
Średnia miara (e)
Jednostka (specyficzna)
Jednostka (specyficzna) Kilogramów
Rodzaj opakowania
Typ Torebka papierowa
Wymiar liczbowy
Wymiar liczbowy 1
Wymiar
Wymagana wysokość na półce 169
Wymagana szerokość na półce 106
Wymagana głębokość na półce 79
Waga
Waga brutto 1002
Sprzedaż jednostkowa
Wysokość 169
Szerokość 106
Głębokość 79
Rozmiar opakowania

1

Jednostka (tekst opisowy)

kg

Adres producenta

LUBELLA FOOD Sp. z o.o. Sp. k. ul. Wrotkowska 1 20-469 Lublin

Adres zwrotny

LUBELLA FOOD Sp. z o.o. Sp. k. ul. Wrotkowska 1 20-469 Lublin

Języki na opakowaniu
polski
Język produktu
Główny język opisu polski
Język danych polski
Podzielony opis produktu
Nazwa funkcjonalna Mąka puszysta
Wariant uniwersalna typ 520

EAN: 5900049814949