(22) 245 42 22 Infolinia, zamówienia telefoniczne (pn-pt 9:00-20:00)
Sprawdź aktualny termin dostawy po zalogowaniu.
Kategorie

Henglein Świeże Ciasto Francuskie Xxl 375 G

HENGLEIN Świeże ciasto francuskie XXL

 4.99 zł

Cena za 1kg 13.31zł

Dodaj
j.m.: opak. 375g
Składniki

mąka pszenna

woda

tłuszcz palmowy

alkohol etylowy

cukier

sól spożywcza

regulator kwasowości: kwas cytrynowy

Wartości odżywcze
w 100 g
Wartość energetyczna 1575 kJ/378 kcal
Tłuszcz 23,4 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 13,5 g
Węglowodany 33,4 g
w tym cukry 2,0 g
Białko 4,9 g
Sól 0,6 g
Obliczona wartość odżywcza
na 100
Wartość energetyczna (kJ) 1575.00000
Wartość energetyczna (kcal) 378.00000
Tłuszcz (g) 23.40000
w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g) 13.50000
Węglowodany (g) 33.40000
w tym cukry (g) 2.00000
Białko (g) 4.90000
Sól (g) 0.60000
Marka standaryzowana
Marka Henglein
Nazwa produktu uregulowana prawnie

Ciasto francuskie - Półprodukt garmażeryjny chłodzony

Marka

Henglein

Cechy

smak domowej kuchni

doskonałe do domowych wypieków

na papierze do pieczenia 50 x 25 cm

Opis produktu

1. Formy: strudel, torebki, wiatraczki, ślimaczki, roladki itd. 2. Ciasto francuskie idealnie nadaje się do nadziewania szynką, serami, owocami, grzybami, itp. 3. Gęste nadzienie - gwarancją dobrego wypieku! 4. Brzegi ciasta francuskiego pozostawiamy do sklejenia - tak, by nadzienie nie wypłynęło. 5. Dla zapewnienia złocistego koloru, ciasto francuskie smarujemy żółtkiem, białkiem lub mlekiem. 6. Jeżeli jako farszu użyjemy gotowego nadzienia (smażonego, duszonego, gotowanego), skraca się czas pieczenia. 7. Poprzez nakłucie widelcem ciasto będzie bardziej puszyste.

Zalecenia dla alergików
Pszenica Zawiera
Rodzaj przechowywania
Typ Schładzać
Warunki przechowywania
Min. temp. °C 2
Maks. temp. °C 8
Przechowywanie

Przechowywać w temperaturze od +2°C do +8°C. Po otwarciu przechowywać szczelnie zamknięte w lodówce oraz spożyć w ciągu 1-2 dni.

Przepisy

Brzoskwiniowa poduszka: Należy użyć: 1 opakowanie ciasta francuskiego Henglein 250 g sera mascarpone 250 g sera homogenizowanego sok z 1/2 cytryny lub kilka łyżeczek soku brzoskwiniowego z puszki 60 g cukru pudru 50 g wiórek kokosowych 1 puszka brzoskwiń 850 ml Przygotowanie: 1. Ciasto francuskie Henglein rozwinąć, wykroić 16 prostokątów (12 cm x 6 cm), następnie upiec w piekarniku uprzednio nagrzanym do 180°C. Piec około 15 min. W czasie pieczenia przygotować nadzienie. 2. Przygotowanie nadzienia: Serek mascarpone i serek homogenizowany wymieszać z sokiem z cytryny, cukrem pudrem i wiórkami kokosu. Nadzienie serowe można zastąpić ubitą, słodką śmietaną. 3. Upieczone i ostudzone prostokąty z ciasta francuskiego, przekroić w połowie (patrz zdjęcie). Na dolną część nałożyć przygotowany wcześniej krem serowy, następnie ułożyć pokrojoną w plasterki brzoskwinię z puszki lub świeżą (świetnie sprawdzają się również truskawki, maliny, jagody), przykryć pozostałą częścią ciasta francuskiego. Oprószyć cukrem pudrem.

Średnia miara
Średnia miara (e)
Jednostka (specyficzna)
Jednostka (specyficzna) Gramów
Kraj
Kraj produkcji Niemcy
Rodzaj opakowania
Typ Zgrzewane
Wymiar liczbowy
Wymiar liczbowy 375
Wymiar
Wymagana wysokość na półce 60
Wymagana szerokość na półce 311
Wymagana głębokość na półce 38
Waga
Waga brutto 392
Sprzedaż jednostkowa
Wysokość 60
Szerokość 311
Głębokość 38
Pochodzenie
Tekst dowolny o pochodzeniu Wyprodukowano w Niemczech
Rozmiar opakowania

375

Jednostka (tekst opisowy)

g

Adres producenta

Wyprodukowano przez: HENGLEIN GmbH dla: HENGLEIN Polska Sp. z o.o. ul. Pietrusińskiego 4a 40-842 Katowice

Adres zwrotny

HENGLEIN Polska Sp. z o.o. ul. Pietrusińskiego 4a 40-842 Katowice tel. 32/260 55 66 www.henglein.pl

Telefon/Fax kontaktowy

tel. 32/260 55 66

Adres internetowy

www.henglein.pl

Języki na opakowaniu
polski
Język produktu
Główny język opisu polski
Język danych polski

EAN: 4001163165359