(22) 245 42 22 Infolinia, zamówienia telefoniczne (pn-pt 9:00-20:00)
Sprawdź aktualny termin dostawy po zalogowaniu.
Kategorie

Henglein Ciasto Kruche 350 G

HENGLEIN Świeże ciasto kruche

 5.59 zł

Cena za 1kg 15.97zł

Dodaj
j.m.: opak. 350g
Składniki

mąka pszenna

woda

tłuszcz palmowy

cukier

masło

olej rzepakowy

alkohol etylowy

substancje spulchniające: E 450, E 500

regulator kwasowości: kwas cytrynowy

Wartości odżywcze
w 100 g produktu:
Wartość energetyczna 1703 kJ/407 kcal
Tłuszcz 20,3 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 10,0 g
Węglowodany 47,1 g
w tym cukry 11,9 g
Białko 5,2 g
Sól 0,41 g
Obliczona wartość odżywcza
na 100
Wartość energetyczna (kJ) 1703.00000
Wartość energetyczna (kcal) 407.00000
Tłuszcz (g) 20.30000
w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g) 10.00000
Węglowodany (g) 47.10000
w tym cukry (g) 11.90000
Białko (g) 5.20000
Sól (g) 0.41000
Marka standaryzowana
Marka Henglein
Nazwa produktu uregulowana prawnie

Ciasto kruche. Produkt garmażeryjny chłodzony.

Marka

Henglein

Cechy

smak domowej kuchni

na papierze do pieczenia w prostokątnym formacie

Adres firmy

ul. Pietrusińskiego 4a 40-842 Katowice

Opis produktu

Świeże ciasto kruche Henglein nadaje się do wykonania: - spodów do ciast i torcików owocowych, - chrupiących spodów do ciast, tart, serników, - keksów lub placków idealnych na świąteczne wypieki oraz wielu innych, - ciasto nadaje się idealnie na szarlotkę (wtedy do wypieku niezbędne są dwa opakowania: jedno opakowanie na spód, drugie na górę).

Company Name

HENGLEIN Polska Sp. z o.o.

Zalecenia dla alergików
Pszenica Zawiera
Mleko Zawiera
Rodzaj przechowywania
Typ Schładzać
Warunki przechowywania
Min. temp. °C 2
Maks. temp. °C 8
Przygotowanie i stosowanie

Ciasto kruche na 10 min przed użyciem wyjąć z lodówki

Przechowywanie

Przechowywać w temperaturze od +2°C do +8°C. Po otwarciu przechowywać szczelnie zamknięte w lodówce oraz spożyć w ciągu 1-2 dni.

Przepisy

Tarta z jabłkami i winem Należy użyć: 0,75 l białego wina (lub soku jabłkowego), 150 g cukru, opakowanie cukru waniliowego, 2 opakowania budyniu waniliowego, 1 kg jabłek, 400 ml słodkiej śmietany, kakao lub cynamon. Formę do pieczenia wysmarować tłuszczem, wyłożyć ciastem dno i brzegi (na wysokość 4 cm). Obrane jabłka pokroić w plasterki i rozłożyć na dnie ciasta. Przygotowanie nadzienia: wino lub sok jabłkowy zagotować z dodatkiem budyniu, cukru i cukru waniliowego. Masę wylać na ułożone w formie jabłka. Piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 175°C ok. 45-50 min. Upieczone ciasto schłodzić. Ubić śmietanę, ewentualnie posłodzić do smaku i wylać na schłodzone ciasto, wygładzić nożem, posypać kakao lub cynamonem i podawać. Wskazówka: Do nadzienia dodać 1 łyżeczkę cynamonu i 100 g startych migdałów. Sernik waniliowy Należy użyć: 6 jajek, 150 g cukru, 1250 g chudego sera białego, 1 budyń śmietankowy, 80 g margaryny, 50 g zmielonych migdałów, starta skóra z cytryny. Przygotowanie: Wyłożyć ciastem kruchym Henglein dno i brzegi formy na wysokość 4 cm. Dno ciasta nakłuć widelcem. Oddzielić żółtka od białek, białka ubić na sztywną pianę. Tłuszcz utrzeć z cukrem, następnie dodać ser, budyń śmietankowy, żółtka, migdały i skórkę pomarańczy. Ostrożnie wymieszać składniki z ubitą pianą. Masę wlać na spód ciasta i rozsmarować. Ciasto piec w piekarniku nagrzanym do 180°C ok. 45-50 min.

Średnia miara
Średnia miara (e)
Jednostka (specyficzna)
Jednostka (specyficzna) Gramów
Kraj
Kraj produkcji Niemcy
Rodzaj opakowania
Typ Zgrzewane
Wymiar liczbowy
Wymiar liczbowy 350
Wymiar
Wymagana wysokość na półce 57
Wymagana szerokość na półce 305
Wymagana głębokość na półce 42
Waga
Waga brutto 371
Sprzedaż jednostkowa
Wysokość 57
Szerokość 305
Głębokość 42
Pochodzenie
Tekst dowolny o pochodzeniu Wyprodukowano w Niemczech
Rozmiar opakowania

350

Jednostka (tekst opisowy)

g

Adres producenta

Wyprodukowano przez: HENGLEIN GmbH dla: HENGLEIN Polska Sp. z o.o. ul. Pietrusińskiego 4a 40-842 Katowice

Adres zwrotny

HENGLEIN Polska Sp. z o.o. ul. Pietrusińskiego 4a 40-842 Katowice tel. 32/260 55 66 www.henglein.pl

Telefon/Fax kontaktowy

322605566

Adres internetowy

www.henglein.pl

Języki na opakowaniu
polski
Język produktu
Główny język opisu polski
Język danych polski
Podzielony opis produktu
Nazwa funkcjonalna Ciasto kruche

EAN: 4001163166660