(22) 512 86 16 Infolinia, zamówienia telefoniczne (pn-pt 9:00-21:00)
Sprawdź aktualny termin dostawy po zalogowaniu.
Kategorie

Diamant Dark Muscovado Cukier Trzcinowy Nierafinowany 500 G

DIAMANT Cukier trzcinowy Dark Muscovado

 5.49 zł

Cena za 1kg 10.98zł

Dodaj
j.m.: karton 500g
Cukier trzcinowy Diamant Dark Muscovado jest doskonały do pieczenia ciemnych ciast i pierników.
Wyśmienity do przygotowywania sosów czekoladowych i toffi, egzotycznych marynat oraz dań słodko-kwaśnych.
Wartości odżywcze
w 100 g cukru trzcinowego:
Wartość energetyczna 1615 kJ/380 kcal
Białko 0 g
Węglowodany 95 g
Tłuszcz 0 g
Obliczona wartość odżywcza
na 100
Wartość energetyczna (kJ) 1615.00000
Wartość energetyczna (kcal) 380.00000
Białko (g) 0.00000
Węglowodany (g) 95.00000
Tłuszcz (g) 0.00000
Marka standaryzowana
Marka Diamant
Nazwa produktu uregulowana prawnie

Cukier trzcinowy nierafinowany

Marka

Diamant

Opis produktu

Cukier trzcinowy Diamant Dark Muscovado jest doskonały do pieczenia ciemnych ciast i pierników. Wyśmienity do przygotowywania sosów czekoladowych i toffi, egzotycznych marynat oraz dań słodko-kwaśnych.

Dodatkowe informacje

Sprawdzone przepisy na: www.diamant.pl Dołącz do nas www.facebook.com/diamantowa.kuchnia Uwaga: W kartoniku dla Państwa wygody umieściliśmy woreczek strunowy. Jego szczelne zamknięcie chroni cukier przed wilgocią, zanieczyszczeniem i wysypywaniem się.

Rodzaj przechowywania
Typ Przechowywać w temperaturze otoczenia
Przechowywanie

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po użyciu szczelnie zamknąć.

Przepisy

Glazurowane nóżki kurczaka Składniki: 4 łyżki Cukru Trzcinowego Diamant Dark Muscovado, 8 podudzi z kurczaka, 1 łyżka musztardy francuskiej, 2 pomarańcze, 1 łyżka sosu sojowego, olej do smażenia, pieprz, sól. Na kurczaku wykonać poprzeczne nacięcia. Dzięki temu szybciej się upieką i lepiej zamarynują. Cukier, musztardę, sok wyciśnięty z jednej pomarańczy dokładnie wymieszać aż cukier się rozpuści. Tak przygotowaną marynatą polać mięso, wymieszać i odstawić do lodówki - najlepiej na noc, a minimum na godzinę - do zamarynowania. Na patelni rozgrzać olej. Nóżki z kurczaka wyjąc z marynaty i obsmażyć z każdej strony. Zalać marynatą i dusić na wolnym ogniu aż mięso będzie miękkie. Gdy marynata odparuje uzupełnić niewielką ilością wody. Mięso doprawić do smaku solą i pieprzem. Druga pomarańczę obrać i wyciąć fileciki omijając błony. Dodać pod koniec duszenia tak, aby się tylko podgrzały i nie rozpadły. Mięso podawać polane sosem oraz ciepłymi kawałkami pomarańczy.

Jednostka (specyficzna)
Jednostka (specyficzna) Gramów
Rodzaj opakowania
Typ Karton
Wymiar liczbowy
Wymiar liczbowy 500
Wymiar
Wymagana wysokość na półce 182
Wymagana szerokość na półce 92
Wymagana głębokość na półce 57
Waga
Waga brutto 519
Sprzedaż jednostkowa
Wysokość 182
Szerokość 92
Głębokość 57
Rozmiar opakowania

500

Jednostka (tekst opisowy)

g

Adres producenta

Pfeifer & Langen Marketing Sp. z o.o. ul. Mickiewicza 35 60-959 Poznań

Adres zwrotny

Pfeifer & Langen Marketing Sp. z o.o. ul. Mickiewicza 35 60-959 Poznań www.diamant.pl Serwis konsumencki: tel. 61-8665061

Telefon/Fax kontaktowy

tel. 61-8665061

Adres internetowy

www.diamant.pl

Języki na opakowaniu
angielski
polski
Język produktu
Główny język opisu polski
Język danych polski

EAN: 5907069000413