(22) 245 42 22 Infolinia, zamówienia telefoniczne (pn-pt 9:00-20:00)
Sprawdź aktualny termin dostawy po zalogowaniu.
Kategorie

Gellwe Budyń Smak Śmietankowy 40 G

GELLWE Budyń smak śmietankowy

 0.79 zł

Cena za 1 kg 19.75zł

Dodaj
j.m.: opak. 40 g
Tekst dotyczący alergenów

Może zawierać soję, mleko i pszenicę.

Składniki

skrobia kukurydziana

skrobia modyfikowana

skrobia ziemniaczana

aromat

barwnik: ryboflawiny

Wartości odżywcze
Wartość odżywcza po przygotowaniu z mlekiem 2% tłuszczu i cukrem: w 100 g w 1 porcji (ok. 145 g)
Wartość energetyczna 405 kJ / 96 kcal 588 kJ / 139 kcal 7%*
Tłuszcz 1,7 g 2,5 g 4%*
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,0 g 1,5 g 8%*
Węglowodany 17,1 g 24,8 g 10%*
w tym cukry 11,1 g 16,1 g 18%*
Białko 3,0 g 4,3 g 9%*
Sól 0,1 g 0,14 g 2%*
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).
Z jednej torebki można przyrządzić 4 porcje budyniu po ok. 145 g.
Obliczona wartość odżywcza
na 100 w 1 porcji (ok. 145 g)
Wartość energetyczna (kJ) 588.0000
Wartość energetyczna (kcal) 139.0000
Tłuszcz (g) 2.5000
w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g) 1.5000
Węglowodany (g) 24.8000
w tym cukry (g) 16.1000
Białko (g) 4.3000
Sól (g) .1400
Spis składników odżywczych na przodzie opakowania

W porcji po przygotowaniu (ok. 145 g)

Wartość energetyczna 588 kJ 7.00%
Marka standaryzowana
Marka Gellwe
Nazwa produktu uregulowana prawnie

Budyń o smaku śmietankowym w proszku.

Marka

Gellwe

Cechy

aksamitny i pełny smaku

Adres firmy

ul. Spokojna 4 32-080 Zabierzów

O marce

Gellwe - Właśnie to lubię Gellwe - Tradycja od 1985

Pozostałe informacje

W porcji po przygotowaniu (ok. 145 g): energia 588 kJ / 139 kcal 7%* W 100 g po przygotowaniu: 405 kJ / 96 kcal *Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).

Dodatkowe informacje

Znajdź nas: www.facebook.com www.instagram.com www.gellwe.pl

Nazwa firmy

FoodCare Sp. z o.o.

Zalecenia dla alergików
Mleko Może zawierać
Soja Może zawierać
Pszenica Może zawierać
Rodzaj przechowywania
Typ Przechowywać w temperaturze otoczenia
Przygotowanie i stosowanie

Budyń na 500 ml mleka Sposób przygotowania: 1. Z pół litra zimnego mleka odlać ćwierć szklanki, wsypać do niej zawartość torebki i dodać dwie łyżki cukru (ok. 40 g), dobrze wymieszać. 2. Resztę mleka zagotować (można dodać łyżeczkę masła). Do gotującego się mleka wlać rozrobiony proszek, mieszając gotować przez chwilę. 3. Do wypłukanych zimną wodą salaterek wlać gotowy budyń.

Przechowywanie

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Średnia miara
Średnia miara (e)
Jednostka (specyficzna)
Jednostka (specyficzna) Gramów
Rodzaj opakowania
Typ Saszetka
Wymiar liczbowy
Wymiar liczbowy 40
Wymiar
Wymagana wysokość na półce 154
Wymagana szerokość na półce 115
Wymagana głębokość na półce 8
Waga
Waga brutto 42
Jednostka sprzedażowa
Wysokość 154
Szerokość 115
Głębokość 8
Rozmiar opakowania

40

Jednostka (tekst opisowy)

g

Pozostały tekst dotyczący ilości porcji/użyć

Z jednej torebki można przyrządzić 4 porcje budyniu po ok. 145 g.

Liczba użyć
Liczba czynności użycia Porcje 4
Adres producenta

FoodCare Sp. z o.o. ul. Spokojna 4 32-080 Zabierzów

Adres zwrotny

FoodCare Sp. z o.o. ul. Spokojna 4 32-080 Zabierzów

Języki na opakowaniu
polski
Podzielony opis produktu
Nazwa funkcjonalna Budyń
Wariant smak śmietankowy

EAN: 5900552000174