(22) 512 86 16 Infolinia, zamówienia telefoniczne (pn-pt 9:00-21:00)
Sprawdź aktualny termin dostawy po zalogowaniu.
Kategorie

Podravka Włoski Sos Pomidorowy Z Kaparami I Oregano 500 G

PODRAVKA Włoski sos pomidorowy z kaparami i oregano

 5.00 zł

Cena za 1kg 10.00zł

Dodaj
j.m.: karton 500g
Włoski sos pomidorowy z kaparami i oregano.
Składniki

drobno krojone pomidory (96%)

kapary (1,5%)

oliwa (1%)

cukier

cebula

czosnek

sól kuchenna

oregano (0,15%)

chili

Wartości odżywcze
w 100 g produktu:
Wartość energetyczna 157 kJ/37 kcal
Tłuszcz 1,4 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,2 g
Węglowodany 4,7 g
w tym cukry 3,8 g
Białko 1,5 g
Sól 0,675 g
Obliczona wartość odżywcza
na 100
Wartość energetyczna (kJ) 157.00000
Wartość energetyczna (kcal) 37.00000
Tłuszcz (g) 1.40000
w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g) 0.20000
Węglowodany (g) 4.70000
w tym cukry (g) 3.80000
Białko (g) 1.50000
Sól (g) 0.67500
Marka standaryzowana
Marka Podravka
Nazwa produktu uregulowana prawnie

Pasteryzowany Włoski sos pomidorowy z kaparami i oregano.

Marka

Podravka

Cechy

smaki kuchni śródziemnomorskiej

dojrzewające w słońcu Południa

bez konserwantów

Logotypy stron trzecich
FSC
Adres firmy

ul. Cypryjska 72 02-761 Warszawa

Nazwa firmy

Podravka Polska Sp. z o.o.

Logotypy stron trzecich - pozostały tekst

FSC - Mieszany, Tektura, FSC C014047

Dodatki
konserwanty Nie zawiera
Rodzaj przechowywania
Typ Przechowywać w temperaturze otoczenia
Przechowywanie

Po otwarciu przechowywać w lodówce do trzech dni.

Przepisy

Ryba pieczona w sosie włoskim Liczba porcji: 4 Czas przygotowania: ok. 40 minut 500 g filetów z ryby morskiej np. dorsz lub dorada 500 g Włoskiego Sosu Pomidorowego Podravka 100 g startego ser mozzarella 2 cebule 1 pomarańcza 1 łyżka kaparów Vegeta Natur oliwa z oliwek Przygotowanie: 1. Cebulę drobno posiekać, a następnie zrumienić na rozgrzanej patelni z oliwą z oliwek. Wlać Włoski Sos Pomidorowy Podravka i całość wymieszać. 2. Filety z ryby oprószyć Vegetą Natur i skropić świeżo wyciśniętym sokiem z pomarańczy. 3. Naczynie żaroodporne wysmarować oliwą i wlać sos pomidorowy z cebulą. Na wierzch ułożyć rybę i posypać mozzarellą oraz kaparami. 4. Piec w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez ok 20-30 min. 5. Podawać na ciepło z proponowanymi dodatkami. Kulinarna wskazówka: Danie podawać najlepiej z opiekanymi ziemniakami przyprawionymi Vegetą Natur do dań z ziemniaków i świeżym rozmarynem.

Średnia miara
Średnia miara (e)
Jednostka (specyficzna)
Jednostka (specyficzna) Gramów
Rodzaj opakowania
Typ Karton
Wymiar liczbowy
Wymiar liczbowy 500
Wymiar
Wymagana wysokość na półce 138
Wymagana szerokość na półce 87
Wymagana głębokość na półce 47
Waga
Waga brutto 526
Sprzedaż jednostkowa
Wysokość 138
Szerokość 87
Głębokość 47
Pochodzenie
Tekst dowolny o pochodzeniu Kraj pochodzenia: Włochy
Rozmiar opakowania

500

Jednostka (tekst opisowy)

g

Adres zwrotny

Podravka Polska Sp. z o.o. ul. Cypryjska 72 02-761 Warszawa

Adres dystrybutora

Podravka Polska Sp. z o.o. ul. Cypryjska 72 02-761 Warszawa

Języki na opakowaniu
polski
Język produktu
Główny język opisu polski
Język danych polski
Podzielony opis produktu
Nazwa funkcjonalna Włoski sos pomidorowy
Wariant z kaparami i oregano

EAN: 5907573336770