(22) 512 86 16 Infolinia, zamówienia telefoniczne (pn-pt 9:00-21:00)
Sprawdź aktualny termin dostawy po zalogowaniu.
Kategorie

Melvit Fasola Biała Drobna 400 G

MELVIT Fasola biała drobna

 5.99 zł

Cena za 1 kg 14.97zł

Dodaj
j.m.: opak. 400 g

Fasola biała drobna.

Tekst dotyczący alergenów

Informacja dla alergików: produkt może zawierać zboża zawierające gluten.

Składniki

100% fasola biała drobna

Wartości odżywcze
Wartość odżywcza suchego produktu w 100 g
Wartość energetyczna 1290 kJ / 306 kcal
Tłuszcz 0,9 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,1 g
Węglowodany 45 g
- w tym cukry 3 g
Błonnik 19 g
Białko 20 g
Sól 0,01 g
Obliczona wartość odżywcza
na 100
Wartość energetyczna (kJ) 1290.00000
Wartość energetyczna (kcal) 306.00000
Tłuszcz (g) 0.90000
w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g) 0.10000
Węglowodany (g) 45.00000
w tym cukry (g) 3.00000
Błonnik (g) 19.00000
Białko (g) 20.00000
Sól (g) 0.01000
Marka standaryzowana
Marka Melvit
Nazwa produktu uregulowana prawnie

Fasola biała drobna

Marka

Melvit

Cechy

oryginalna

Adres firmy

ul. Grójecka 194/91 02-390 Warszawa

Nazwa firmy

MELVIT S.A.

Zalecenia dla alergików
Zboża zawierające gluten Może zawierać
Rodzaj przechowywania
Typ Przechowywać w temperaturze otoczenia
Przechowywanie

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Przepisy

Przepis: Fasola w sosie pomidorowym Składniki: 40 dag białej fasoli drobnej Melvit, 1 cebula, 3 ząbki czosnku, 5 dag boczku wędzonego, 15 dag cienkiej kiełbasy, sól, pieprz, ziele angielskie, 1 liść laurowy, 3 ziarenka pieprzu ziarnistego, 10 dag koncentratu pomidorowego, zioła prowansalskie, 1-2 łyżki oleju. Opis przygotowania: Fasolę należy opłukać i zalać zimną wodą i pozostawić na noc do nasiąknięcia. Następnego dnia fasolę przełożyć do dużego garnka i zagotować razem z pozostałą wodą. Dolać ok 1-1½ szkl. wody i gotować. Do gotującej fasoli dodać ziele angielskie, liść laurowy, pieprz ziarnisty, sól i zwykły pieprz. Gotować fasolę do miękkości. Cebulę należy pokroić w kostkę, boczek i kiełbasę także, następnie razem zesmażyć na oleju, na końcu dodać czosnek pokrojony w paseczki. Gdy fasola jest miękka należy dodać do niej usmażoną cebulę, boczek i kiełbasę. Wszystko razem wymieszać, dodać koncentrat pomidorowy, zioła i przyprawić do smaku solą i pieprzem. Gotować jeszcze razem ok. 20 minut. Smacznego!

Instrukcje dotyczące przygotowania
Gotować Od temperatury otoczenia 1. Przed ugotowaniem moczyć fasolę w chłodnej wodzie przez około 12 godzin (na 100 g fasoli około 0,5 l wody). 2. Po namoczeniu gotować pod przykryciem 2 godziny.
Informacje o recyklingu
Opakowanie Nadające się do recyklingu
Jednostka (specyficzna)
Jednostka (specyficzna) Gramów
Rodzaj opakowania
Typ Zgrzewane
Wymiar liczbowy
Wymiar liczbowy 400
Wymiar
Wymagana wysokość na półce 155
Wymagana szerokość na półce 103
Wymagana głębokość na półce 57
Waga
Waga brutto 406
Sprzedaż jednostkowa
Wysokość 155
Szerokość 103
Głębokość 57
Rozmiar opakowania

400

Jednostka (tekst opisowy)

g

Adres producenta

MELVIT S.A. ul. Grójecka 194/91 02-390 Warszawa Zakład produkcyjny: ul. Nowowiejska 35 Kruki 07-415 Olszewo-Borki

Adres zwrotny

MELVIT S.A. ul. Grójecka 194/91 02-390 Warszawa tel./+48 29/ 760 98 51 fax/+48 29/ 760 98 41 handel@melvit.com.pl www.melvit.com.pl

Telefon/Fax kontaktowy

+48297609851

Numer fax

+48297609841

Email kontaktowy

handel@melvit.com.pl

Adres internetowy

www.melvit.com.pl

Języki na opakowaniu
polski
inne
Język produktu
Główny język opisu polski
Język danych polski
Podzielony opis produktu
Nazwa funkcjonalna Fasola biała
Wariant drobna

EAN: 5906827001402