(22) 512 86 16 Infolinia, zamówienia telefoniczne (pn-pt 9:00-21:00)
Sprawdź aktualny termin dostawy po zalogowaniu.
Kategorie

Cenos Kasza Pęczak Jęczmienny 1 Kg

CENOS Kasza pęczak jęczmienny

 3.29 zł

Cena za 1kg 3.29zł

Dodaj
j.m.: opak. 1kg
Pęczak jęczmienny kujawski - najmniej przetworzone ziarno jęczmienia, przez co najbogatsze źródło nierozpuszczalnego błonnika. W kuchni świetny dodatek do dań bezmięsnych, warzyw, grzybów, zapiekanek i innych kulinarnych fantazji. Wartości w 100g suchego produktu: Wartości energetyczne: 325 kcal/1375kJ,Białko: 11,4g,Węglowodany: 62,4g,W tym cukry:2,8g, Tłuszcz:1,1g,W tym kwasy tłuszczowe nasycone:0,3g,sól:0,04g.
Wartości odżywcze
w 100 g produktu % RWS*
wartość energetyczna 1375 kJ 16
wartość energetyczna 325 kcal
tłuszcz 1,1 g 2
w tym kwasy nasycone 0,3 g 1
węglowodany 62,4 g 24
w tym cukry 2,8 g 3
błonnik 10,0 g
białko 11,4 g 23
sól 0,04 g 1
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).
Obliczona wartość odżywcza
na 100
Wartość energetyczna (kJ) 1375.00000
Wartość energetyczna (kcal) 325.00000
Tłuszcz (g) 1.10000
w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g) 0.30000
Węglowodany (g) 62.40000
w tym cukry (g) 2.80000
Błonnik (g) 10.00000
Białko (g) 11.40000
Sól (g) 0.04000
Marka standaryzowana
Marka Cenos
Nazwa produktu uregulowana prawnie

Kasza pęczak jęczmienny

Marka

Cenos

Cechy

czas gotowania: 15 minut

wygodne zamykanie

Adres firmy

ul. Gen. Sikorskiego 22 62-300 Września

Opis produktu

Kasza pęczak wytwarzana jest z obłuszczonego jęczmienia. Ziarenka pozbawione jedynie zewnętrznej łuski zawierają dużo błonnika i są źródłem białka. Kasza ta jest znakomitym dodatkiem do zup, zapiekanek i gulaszy. Doskonale sprawdza się jako składnik grzybowego risotto.

Company Name

Cenos Sp. z o.o.

Rodzaj przechowywania
Typ Przechowywać w temperaturze otoczenia
Przechowywanie

Przechowywać w suchym miejscu.

Przepisy

Pęczak z kurkami Składniki dla 4 osób, czas przygotowania 30 minut. Składniki: kurki 250 g, pół słoiczka czarnych oliwek, pół pora, kawałek parmezanu, rukola, olej, sól. Przygotowanie: Kurki dokładnie myjemy i osuszamy na papierowym ręczniku. Oliwki i pora kroimy w plasterki. Na rozgrzany olej wrzucamy kurki. Pod koniec smażenia dodajemy oliwki i pora. Wszystko lekko solimy. Całość lekko mieszamy z pęczakiem. Ozdabiamy rukolą i startym parmezanem. Potrawę można podać również z sosem serowym lub beszamelowym. Smacznego! Więcej przepisów znajdziesz na stronie: www.cenos.pl

Instrukcje dotyczące przygotowania
Gotować we wrzątku Od temperatury otoczenia Kaszę wypłukać w dużej ilości wody. Następnie wsypać ją do wrzącej osolonej wody i gotować około 15 minut na małym ogniu, okresowo mieszając. Gdy kasza będzie miękka, odcedzić ją. Proporcja kaszy do wody powinna wynosić 1:4.
Jednostka (specyficzna)
Jednostka (specyficzna) Kilogramów
Rodzaj opakowania
Typ Opakowanie wielokrotnie zamykane
Wymiar liczbowy
Wymiar liczbowy 1
Wymiar
Wymagana wysokość na półce 187
Wymagana szerokość na półce 102
Wymagana głębokość na półce 69
Waga
Waga brutto 1010
Sprzedaż jednostkowa
Wysokość 187
Szerokość 102
Głębokość 69
Rozmiar opakowania

1

Jednostka (tekst opisowy)

kg

Adres producenta

Cenos Sp. z o.o. ul. Gen. Sikorskiego 22 62-300 Września

Adres zwrotny

Cenos Sp. z o.o. ul. Gen. Sikorskiego 22 62-300 Września www.cenos.pl

Adres internetowy

www.cenos.pl

Języki na opakowaniu
polski
Język produktu
Główny język opisu polski
Język danych polski
Podzielony opis produktu
Nazwa funkcjonalna Kasza pęczak
Wariant jęczmienny

EAN: 5900977001718